Ние – общият знаменател за бебета и родители

След като се роди бебето аз се превръща автоматично в ние. А ние правим всичко. Ние се наспахме, ние се наядохме, наиграхме се. Всъщност тя се наигра, а аз оглушах. Забелязвам как започвам да използвам множественото число за нас с бебка доста често. Но колкото и да свикнеш да се изразяваш по този начин, когато непознати те питат разни чудесии в множествено число, понякога си е наистина абсурдно. Най-обичам следните въпроси:

Колко зъбчета имате? Два зъба имаме. Или по-точно тя има два зъба, a аз малко повече. Засега всички са си на мястото. Не съм се била, макар че бях близо да стигна до юмручна схватка за последното намалено пюре в магазина и да ми избият някой зъб. Но проспах отиването на опашката за олио и затова още съм с красива усмивка. Минутки за реклама.

Наспахте ли се? Аз лично не съм се наспивала от доста време, но бебето ми е свежарка. Ама ние сме си виновни. Тя си ляга към 7-8 ч., а ние защо продължаваме да будуваме, да мием, чинии, да готвим, да се опитваме да четем книга? Забавляваме се, а после се оплакваме. Да сме спали!

Ядохте ли вече? Да, аз ядох мазен дюнер с много сос и едно огромно парче пица и сега се чудя дали ще мога да си затворя дънките. Тя, ако я питаш, не е близвала мляко от много отдавна. Все гладна седи и те гледа с тези големи очи и пухкави бузи. Кой е казал, че трябва да се яде през три часа и на нощното хранене не се гледа с добро око?

Зелено ли акаме? Признавам си без бой, че ядох доста зелени неща напоследък, но не съм си обърнала чак такова внимание. Благодаря, че попита.

Имате ли газове често? Това дори няма да го коментирам.

Ревете ли много? На „Титаник“ съм ревала и на всички книги на Никълъс Спаркс. Ама трябва да си много дебелокож, за да не се трогнеш от толкова много драма. Скоро правих лучена яхния и там много рев падна. От време на време изпадам в истерични пристъпи, когато се кача на кантара, които се редуват с подтиснатост. Тя пък от своя страна се компренсира с шоколад. И се затваря кръга на обречените.

Ваксинирани ли сте? За кой питаш? За мен, бебето или кучето? Мен ваксината няма да ме оправи. Бясна ще си остана завинаги.

Събуждате ли се да ядете вечер? Да, нали затова има лампа в хладилника? Нищо, че е вредно да се яде нощем. Цитат от Мечо Пух обяснява ясно всичко: „Няколко часа по-късно, точно когато нощта започваше да краде, Пух внезапно се събуди с потъващо чувство. И преди беше изпитвал това потъващо усещане и знаеше какво означава това. Беше гладен. ”

Написа: Стела от екипа на Ежко