Коя писателка е оставила най-много любовни романи?

Писателката Мери Картланд с нейното куче
Живот в розово!

Да пишеш любовни романи не е за всеки. Английската писателка Мери Барбара Хамилтон Картланд (9 юли 1901 – 21 май 2000) е родена с това призвание. Тя е една от най-плодовитите писателки на 20-ти век. Публикува своето първо произведение през 1923г. И като се зареждат ония ми ти любовни романи, готварски книги, книги за здравословен живот, биографии… До 23 броя в година! Влиза в Рекордите на Гинес за най-продаваем автор!

Имала ли е Барбара Картланд живот като от своите любовни романи?

Родена е 9-ти Юли 1901г. Тя е най-голямото от трите деца в семейството на английски офицер от армията. Нейният баща умира на фронта и оставя жена с три деца на ръце. Принудена да издържа цялото семейство, майката отваря магазин за дрехи в Лондон. Барбара завършва своето образование като журналист и започва да пише светската колонка във вестник “Daily Express”. Омъжва се за офицер, с когото после се развежда. От брака си има една дъщеря. Жени се втори път за братовчеда на своя първи съпруг, от когото има двама сина.

Прилики между Агата Кристи и Барбара Картланд

Докато Агата Кристи е призната за кралица на детектива, Барбара Картланд става кралица на дамския сантиментален роман. Появява се често в пресата и на вечеринки във висшето английско общество, докарана с тоалети в бонбонено розов цвят. Любопитно е да се отбележи, че тя не пише сама, а диктува своите любовни романи. Това е втората прилика между двете английски писателки. Друго сходство е, че и двете имат своето място в книгата “Рекордите на Гинес”! Картланд е написала над 650 книги, с над милиард продадени екземпляра приживе. Записана е в Рекордите на Гинес като най-продаваем автор за годината. Агата Кристи намира своето място в Рекордите като най-купуваната авторка на всички времена.

Изготвил: Екипът на Ежко